Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Νέο βιβλίο του Φιντέλ: Ενότητα και Ανεξαρτησία της Αμερικής

Πήγη: Cubadebate.cu

Ένα καινούριο βιβλίο του Φιντέλ Κάστρο παρουσιάζεται σήμερα στην Αβάνα: Ενότητα και Ανεξαρτησία της Αμερικής (θεματική επιλογή 1959 - 2010). Το βιβλίο εκδίδεται από το Ινστιτούτο Ιστορίας της Κούβας και το Γραφείο Εκδόσεων του Συμβουλίου του Κράτους και αφιερώνεται στους Πέντε Κουβανούς Ήρωες και το 55ο Έτος της Κουβανικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κουβανικού Ινστιτούτου Βιβλίου, ο τόμος συγκεντρώνει, σε 6 μέρη, αποσπάσματα από ομιλίες, παρεμβάσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, συνεντεύξεις τύπου και δηλώσεις, στις οποίες ο κομαντάντε προσεγγίζει διάφορα ζητήματα σχετικά με τους αγώνες ανεξαρτησίας των λαών της Αμερικής και τη σημασία αυτών των αντιπαραθέσεων στο γενικότερο πλαίσιο της παγκόσμιας ιστορίας.

Αυτή η συλλογή κειμένων, επιμελημένη από τους Ντολόρες Γκέρα Λόπες, Ορλάντο Άμπελ Μαρτίνες Φερνάντες και Γιολάντα Γκονσάλες Πλασένσια, "είναι μόνο μια προσπάθεια να παρουσιαστεί μια προσέγγιση στο θέμα και μια απόπειρα να προσφερθεί ένα εργαλείο εργασίας που να επιτρέπει να αξιολογηθεί το θεωρητικό και πρακτικό κεφάλαιο των στοχασμών του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης", όπως αναφέρεται στην εισαγωγή του βιβλίου.