Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Νέα κουβανική ιστοσελίδα για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Μια νέα διαδιακτυακή εφαρμογή για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της 14ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης που θα διεξαχθεί μεταξύ 20 και 23 Ιουνίου στην Αβάνα και είναι αφιερωμένη στον εξέχοντα αμερικανό συγγραφέα, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, Άντα Ρόσα Αλφόνσο, ενημέρωσε ότι το δίγλωσσο δίκτυο συνεργασίας με τίτλο «Ημερολόγιο της Ζωής του Έρνεστ Χέμινγουεϊ» θα αποτελέσει μια βάση δεδομένων μέρα προς μέρα της ζωής του συγγραφέα και θα καλύψει τις αντιφάσεις και τα κενά που υπάρχουν στις βιογραφίες του. Η Αλφόνσο διευκρίνισε ακόμα ότι η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη από τις 20 Ιουνίου, ημέρα που ξεκινά η συνδιάσκεψη, και αποσκοπεί να συνθέσει αυτό το εικονικό ημερολόγιο της ζωής του συγγραφέα με συνεισφορές αναγνωρίσιμων συνεργατών και λεπτομέρειες, η προέλευση των οποίων θα δισταυρωθεί από ειδικούς έτσι ώστε να διορθωθούν τα λάθη στα αρχεία.



Το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει εκθέσεις περισσότερων από είκοσι ερευνητών από τη Βενεζουέλα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία και το Ισραήλ. Μεταξύ των επισκεπτών ερευνητών ξεχωρίζουν οι αμερικανοί Μάικλ Κόνορ, ειδικός στις αρχαιότητες και την αρχιτεκτονική της Καραϊβικής, και Σάντρα Σπάνιερ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, υπεύθυνη του προγράμματος δημοσίευσης όλων των επιστολών του συγγραφέα, ο πρώτος τόμος από τις οποίες έχει μόλις εκδοθεί.

Οι συζητήσεις θα προσεγγίζουν διάφορες νέες οπτικές σχετικά με τον συγγραφέα Χέμινγουεϊ, τον λάτρη του κυνηγιού και του ψαρέματος, τους δεσμούς του με κουβανούς κομμουνιστές, τη σχέση ανάμεσα στην ποίηση και τον πεζογραφία του και ματιές στον εσωτερικό του κόσμο.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επισκεφτούν διάφορα μέρη όπου σύχναζε ο συγγραφέας του Ο γέρος και η θάλασσα, όπως η Finca Vigía (η εξωχική κατοικία όπου έζησε για περισσότερα από 20 χρόνια), το μπαρ-ρεστοράν Φλοριδίτα και η κοινότητα του Κοχίμαρ (ψαροχώρι έξω από την Αβάνα όπου ήταν αγκυροβολημένο το σκάφος του Πιλάρ).

Παράλληλα με το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί η 2η Συνάντηση Οργανώσεων Χέμινγουεϊ, με αντιπροσώπους του Ιδρύματος Φίνκα Βιχία των ΗΠΑ και του Βορειοανατολικού Κέντρου για τη Διατήρηση Εγγράφων Μασαχουσέτης, μεταξύ άλλων ομάδων και προγραμμάτων.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, θα μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος σε μια εικονική επίσκεψη στα διάφορα τμήματα της Φίνκα Βιχία, που συνήθως είναι κλειστά για τους επισκέπτες.

Πηγή: Cubadebate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...