Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα θα γιορτάσει την 203η επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα θα γιορτάσει, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, στις 11:00 πμ στην Πλατεία Μπολίβαρ στην Γλυφάδα στην Αθήνα, τα 203 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας.

Η ανεξαρτησία της Βενεζουέλας ήταν η διαδικασία απελευθέρωσης από το 1810 εως το 1823 με σκοπό να σπάσουν οι αποικιακοί δεσμοί που υπήρχαν μεταξύ του Γενικού Καπετανάτου της Βενεζουέλας και της Ισπανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η διαδικασία εντάχθηκε και επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες της Αμερικής, που ξεκίνησαν τη διαδικασία ανεξαρτησίας τους.

Η Πράξη της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Βενεζουέλας είναι ένα έγγραφο στο οποίο επτά ισπανικές επαρχίες που εντάσσοταν στην Γενική Αρχηγία της Βενεζουέλας στη Νότια Αμερική, διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από το Βασίλειο της Ισπανίας και εξήγησαν τους λόγους της πράξης τους. Αρχικά συντάχθηκε από τον Χουάν Χερμάν Ρόσιο και υπογράφτηκε στις 5 Ιουλίου του 1811 στο Μοναστήρι της Σάντα Ρόσα στο Καράκας.

Με την υπογραφή της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας, με τη Βενεζουέλα να είναι η πρώτη χώρα στη Λατινική Αμερική που τη δηλώνει, και με τις εκστρατείες των Ρεπουμπλικάνων, ξεκίνησε ο «Πόλεμος της Ανεξαρτησίας».

Το Αυθεντικό βιβλίο των πράξεων της πρώτης Βουλής της Βενεζουέλας βρίσκεται στο Ομοσπονδιακό Νομοθετικό Μέγαρο στο Καράκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...