Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Επίσημη πρεμιέρα της βενεζουελάνικης ταινίας «Κυανό και όχι τόσο ρόδινο» στο Ίδρυμα Κακογιάννης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσημη πρεμιέρα της βενεζουελάνικης ταινίας

«Κυανό και όχι τόσο ρόδινο»
στο Ίδρυμα Κακογιάννης
Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2015. Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελληνική Δημοκρατία, θα προβάλλει την πρεμιέρα της βενεζουελάνικης ταινίας Κυανό και όχι τόσο ρόδινο, του διακεκριμένου βενεζουελάνου σκηνοθέτη Μιγκέλ Φεράρι, την Τετάρτη 18 Μαρτίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην οδό Πειραιώς 206, στον Ταύρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους. 

Η ταινία Κυανό και όχι τόσο ρόδινο, μια συμπαραγωγή της Βενεζουέλας – Ισπανίας μας διηγείται την ιστορία του Ντιέγο, ενός επιτυχημένου φωτογράφου που αποφασίζει να επισημοποιήσει τη σχέση του με τον Φαμπρίσιο, πηγαίνοντας να ζήσει μαζί του, με αναπάντεχο όμως τρόπο αναγκάζεται να αναλάβει το γιό του, Αρμάντο, που ζει στην Ισπανία και τον οποίο δεν έχει δει εδώ και πολλά χρόνια. Ο γιος του φτάνει με μια βαλίτσα γεμάτη παράπονα, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο στο Ντιέγο να αποκαταστήσει τη μεταξύ τους στοργική σχέση. Στο μεταξύ, μια ομάδα από ακραίους ομοφοβικούς επιτίθεται βίαια στον Φαμπρίσιο με αποτέλεσμα αυτός να μείνει σε κώμα.     

Η ταινία κέρδισε πολλά βραβεία, όπως το Βραβείο Γκόγια 2014 – Καλύτερης Λατινοαμερικάνικης Ταινίας, το Βραβείο Κοινού στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ D-Cinema 2014, Skip City – Ιαπωνία και το Βραβείο Max – Καλύτερης Θεματικής Ταινίας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου El Lugar sin límites 2013 – Εκουαδόρ, ανάμεσα σε άλλα.

Μετά την προβολή της ταινίας, και με παρουσία του σκηνοθέτη Μιγκέλ Φερράρι, θα ακολουθήσει Κινηματογραφικό Φόρουμ με τίτλο «Η νέα εποχή στον Βενεζουελάνικο Κινηματογράφο», όπου θα παρουσιαστεί η μεγάλη πρόοδος που έχει σημειώσει ο Κινηματογράφος στην Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση έχει ενισχύσει τις κρατικές κινηματογραφικές παραγωγές κι έχει συντελέσει μεγάλη πρόοδο σε αυτόν τον τομέα, με αποτέλεσμα η εγχώρια παραγωγή της να έχει ξεπεράσει χώρες με κινηματογραφική παράδοση όπως η Αργεντινή και η Χιλή.  Κατά την διάρκεια του Φόρουμ, οι παρευρισκόμενοι  θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ερωτήσεις στον σκηνοθέτη της ταινίας, Μιγκέλ Φερράρι, τον οποίο θα συνοδεύει στο πάνελ και ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα.

Στην πρεμιέρα της βενεζουελάνικης ταινίας θα παρευρεθούν μέλη της κοινότητα της Βενεζουέλας, της Λατινική Αμερικής και της Αθήνας, ξεχωριστοί έλληνες σκηνοθέτες, προσωπικότητες του κινηματογράφου, του θεάτρου και του πολιτιστικού κόσμου της Ελλάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες:
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης



Βιογραφικό σημείωμα σκηνοθέτη:
Μιγκέλ Φεράρι

Ηθοποιός, απόφοιτος του Ινστιτούτου Κατάρτισης Δραματικών Τεχνών και Απόφοιτος με Έπαινο του Θεάτρου του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου για το Θέατρο. Σπούδασε Κινηματογραφική Σκηνοθεσία στη σχολή Séptima Ars, στην Ισπανία. Ανάμεσα στις κινηματογραφικές του ερμηνείες, ξεχωρίζει ο ρόλος του ως τραβεστί στην προσωποποίηση του Έκτορα στο Χρώμα της Δόξας (El tinte de la fama, 2008) για τον οποίο κέρδισε το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μέριντα (2008), το Δημοτικό Βραβείο Κινηματογράφου (2008) και το Βραβείο Καλύτερου Χαρακτήρα στο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας FESTDIV (2011).

Ως σκηνοθέτης έχει βραβευθεί για το σενάριο της πρώτης του ταινίας μικρού μήκους «Όσα ανεβαίνουν» (Todo lo que sube), για το οποίο του απονεμήθηκε το Δημοτικό Βραβείο Κινηματογράφου Καλύτερου Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους (2008) και το Βραβείο του Φεστιβάλ Εθνικού Κινηματογράφου της Μαργκαρίτα 2008 (Ειδική Μνεία).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...