Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

O Kcho με τη σημαία της 26ης Ιουλίου έξω από το Λευκό Οίκο

Από τα ενδιαφέροντα παραλειπόμενα της χθεσινής τελετής ανοίγματος της κουβανικής πρεσβείας και της έπαρσης της σημαίας στην Ουάσινγκτον.

Ο γνωστός κουβανός καλλιτέχνης Alexis Leyva (πιο γνωστός ως Kcho), διηγήθηκε το παρακάτω περιστατικό στην κουβανική αντιπροσωπεία που κατέλυσε στο ξενοδοχείο Ουάσινγκτον.

Ο Kcho έφερε δύο πράγματα στις Ηνωμένες Πολιτείες: Μια χάλκινη ασπίδα ως δώρο στην πρεσβεία και μια σημαία του κινήματος της 26ης Ιουλίου. Βγήκε μ' αυτή στο δρόμο την προηγούμενη Κυριακή. Λίγα τετράγωνα από το ξενοδοχείο βρίσκεται ο Λευκός Οίκος. Εκεί άπλωσε τη σημαία στα υψωμένα χέρια του. Ζήτησε από έναν από τους φρουρούς ασφαλείας του πάρκου Λαφαγιέτ, απέναντι από την επίσημη κατοικία του προέδρου των ΗΠΑ, να του βγάλει μια φωτογραφία. 

Περίεργος ο αστυνομικός τον ρώτησε τι συμβόλιζε η σημαία. Ο Kcho του εξήγησε: είναι το σύμβολο της Εθνικής Επαναστατικότητας στην Κούβας, είναι συνδεδεμένη με την επέτειο της εξέγερσης στο στρατώνα Μονκάδα, ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο ηγέτης εκείνου του κινήματος... Ο φρουρός, πολύ φιλικός και χαμογελαστός, τράβηξε αυτή την πόζα με το κινητό τηλέφωνο του καλλιτέχνη.


Πηγή: Cubadebate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...