Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Μαδούρο και Ραμονέ ετοιμάζουν το βιβλίο "Τι είναι ο τσαβισμός;"

Ο ισπανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Ιγνάσιο Ραμονέ ανακοίνωσε, μαζί με τον βενεζολάνο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ότι προσεχώς θα παρουσιαστεί το βιβλίο ¿Qué es el chavismo? (Τι είναι ο τσαβισμός;), του Ούγκο Τσάβες, στο οποίο γίνεται επιλογή ομιλιών του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης και στις οποίες προσεγγίζονται ζητήματα που προσδιορίζουν αυτό που είναι ο τσαβισμός σε όλες τις διαστάσεις του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην 6η Έκθεση Βιβλίου του Καράκας, που λαμβάνει χώρα στο πάρκο Los Caobos της πρωτεύουσας (23 Ιουλίου - 2 Αυγούστου), ο ισπανός συγγραφέας εξήγησε ότι το βιβλίο φτιάχνει έναν ιμπρεσιονιστικό πίνακα του τσαβισμού σε όλες τις διαστάσεις του. 

Ο πρόλογός του έχει γραφεί από τον πρόεδρο Μαδούρο, ο οποίος συνεργάστηκε με το σοσιαλιστή ηγέτη για περισσότερο από 20 έτη (1993-2013), διάστημα στο οποίο "είδε τη συγκρότηση και την κατασκευή αυτής της πολιτικής σκέψης, κι έτσι είναι μάρτυρας και συνδημιουργός εν μέρει αυτής της πολιτικής θεωρείας", είπε ο Ραμονέ, ο οποίος ασχολείται με την επιλογή των ομιλιών του Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι ο Ούγκο Τσάβες άφησε περίπου 11.000 βιβλία στη βιβλιοθήκη του, και απ' αυτά "περισσότερα από 3.000 φέρουν υπογραμμίσεις και σημειώσεις του", χειρόγραφες σημειώσεις του οι οποίες είναι προστατευμένες, τόνισε, γιατί μια από τις μεγαλύτερες ευθύνες είναι "να αδειάσουμε την ιστορία από παραχαράκτες και απατεώνες". 

Ο Μαδούρο υπογράμμισε ακόμα ότι "ο τσαβισμός είναι ο μπολιβαριανισμός του 21ου αιώνα" εξηγώντας ότι αυτή η σκέψη διέσωσε το όνειρο κάποιων προδρόμων της ανεξαρτησίας και άλλων σοσιαλιστών στοχαστών. 

Πηγή: Telesur

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...