Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

9 κουβανικές ταινίες στο Φεστιβάλ Νέου Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου

9 ταινίες μεγάλου μήκους θα συμμετάσχουν στο 37ο Φεστιβάλ Νέου Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου στην Αβάνα, μεταξύ 3 και 13 Δεκεμβρίου, από τις οποίες οι 4 είναι παραγωγή του Κουβανικού Ινστιτούτου Κινηματογραφικής Τέχνης και Βιομηχανίας (ICAIC) και οι υπόλοιπες ανεξάρτητες παραγωγές.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον τύπο του προέδρου του ινστιτούτου, Ρομπέρτο Σμιθ, ξεχωρίζουν οι ταινίες Vuelos prohibidos (Απαγορευμένες Πτήσεις), του Rigoberto López, Cuba libre (Ελεύθερη Κούβα) του Jorge Luis Sánchez και La cosa humana (Ανθρώπινη Υπόθεση) του Gerardo Chirona.

Θα προβληθούν ακόμα οι ταινίες Xip Zérep, του Juan Padrón, Aventuras de Juan Quinquín του Alexander Rodríguez και El camarón encantado, μια παραγωγή των στούντιο Anima, της επαρχίας Ολγκίν.

Ο πρόεδρος του ICAIC διαβεβαίωσε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Νέου Λατινοαμερικάνικου Κινηματογράφου είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός κατάλληλο για να προβληθεί το μέλλον του σινεμά στην Κούβα, και μια γέφυρα ανάμεσα στα ινστιτούτα και τις ανεξάρτητες παραγωγές.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πιθανότητα οργάνωσης φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένου στο κουβανικό σινεμά το επόμενο καλοκαίρι.


Πηγή: Cubadebate, Radiorebelde

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...