Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ο Μαραντόνα καλεί για αυτοκριτική μετά την εκλογή του Μάκρι

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, το αστέρι του αργεντίνικου ποδοσφαίρου, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην πολιτική επικαιρότητα της χώρας του μετά την εκλογή του Μαουρίσιο Μάκρι ως προέδρου.

Σε συνέντευξη στο Fox Sport, το "δεκάρι" κάλεσε όλο το λαό της Αργεντινής να κάνει την αυτοκριτική του και δήλωσε το εξής: "αν και καταριέστε τον τρόπο που ψηφίσατε, τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσετε όπως το αντιμετωπίζουμε πάντα οι αργεντίνοι. Για όλα όσα συμβαίνουν στην Αργεντινή δεν πρέπει να ρίξουμε την ευθύνη σε έναν, πρέπει να ρίξουμε την ευθύνη σ' εμάς γι' αυτόν που ψηφίσαμε".

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της θητείας του, ο Μάκρι εξέδωσε 40 "κατεπείγοντα" διατάγματα, στην πλειοψηφία τους για να πάρει νεοφιλελεύθερα μέτρα όπως η κατάργηση του τραπεζικού ελέγχου, που είχε σαν αποτέλεσμα την υποτίμηση του αργεντίνικου νομίσματος, την απόλυση περισσότερων από 20.000 εργαζομένων, εκ των οποίων 2.035 στη Γερουσία, το κλείσιμο του καναλιού "Senado TV" (κανάλι της γερουσίας) καθώς και το ξαφνικό κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού Nacional Rock.  

Επίσης έχει λάβει μέτρα όπως η αύξηση έως 50% προϊόντων του βασικού "καλαθιού" καταναλωτή, την κατάργηση των ελέγχων στην ανατιμολόγηση τροφίμων, ποτών, καλλυντικών και προϊόντων οικιακής καθαριότητας, καθώς και την αύξηση 500% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: Telesur

Σχετική ανάρτηση:
Κινητοποιήσεις στην Αργεντινή κατά των μαζικών απολύσεων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...