Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς στην Αβάνα



Μια ανεπανάληπτη συναυλία των Ρόλινγκ Στόουνς θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μάρτη το βράδυ στην Αβάνα, στα περίχωρα του προάστιου της κουβανικής πρωτεύουσας Ciudad Deportiva. Θα είναι ανοιχτή και δωρεάν στο κοινό και είναι η πρώτη ζωντανή παρουσίαση ενός βρετανικού συγκροτήματος ροκ στην χώρα.

Οι Ρόλινγκ Στόουνς, οι οποίοι έχουν παρουσιαστεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τις επιτυχίες και το τρομερό τους ρεπερτόριο στην Καραϊβική.

Το μουσικό γεγονός θα είναι το κλείσιμο της περιοδείας “Ole” της μπάντας στην Λατινική Αμερική, ο οποία έχει δεχτεί μέχρι τώρα εξαιρετικές κριτικές για τις εμφανίσεις στο Σαντιάγο της Χιλής, στο Μπουένος Άιρες, στο Μοντεβιδέο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Σαν Πάολο και στο Πουέρτο Αλέγκρε. Στα πλαίσια αυτής της περιοδείας είναι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα, συναυλίες στη Λίμα, στην Μποκοτά και στην πόλη του Μεξικού.

Το συγκρότημα ηγείται επίσης της πρωτοβουλίας “músico a músico” μέσω της οποίας θα δωρίσουν σε σχολές μουσικής της Κούβας, όργανα και υλικά μουσικής από γνωστές εταιρείες του χώρου (Gibson, Vic Firth, RS Berkeley, Pearl, Gretsch, Latín Percusión, Roland and BOSS) και με την χορηγία της Ακαδημίας Δισκογραφίας Λατινικής Αμερικής.

Οι Ρόλινγκ Στόουνς δήλωσαν στα κοινωνικά δίκτυα:

Έχουμε παίξει σε πολλά μέρη στη διάρκεια της μακράς μας καριέρας, όμως αυτή η συναυλία στην Αβάνα, θα είναι ένα εξαιρετικό γεγονός για εμάς και ελπίζουμε και για όλους μας τους φίλους στην Κούβα.

Χωρίς αμφιβολία, οι φανατικοί φίλοι της μπάντας θα απολαύσουν τον Mick Jagger –που βρέθηκε πρόσφατα στην κουβανική πρωτρεύουσα–, τον Keith Richards, τον Charlie Watts και τον Ronnie Wood σε ένα κλασικό ρεπερτόριο των Ρόλινγκ Στόουνς καθώς και σε γνωστές επιτυχίες του γκρουπ.

Η συναυλία που είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες, θα γίνει λίγες μόνο μέρες μετά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Κούβα (20-22/3), με την χορηγία πολλών ακόμη φορέων και την υποστήριξη του Κουβανικού Ινστιτούτου Μουσικής.


Πηγή: Cubadebate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...