Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Η παιδική ηλικία στην Κούβα είναι μια μεγάλη γιορτή


Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, η UNICEF αναγνωρίζει ότι στην Κούβα να είσαι παιδί είναι ένα προνόμιο για την ανάπτυξη που αυτό το κράτος ευνοεί στα μικρά του μέλη.

Για το νησί, η προσοχή σ' αυτό το τμήμα του πληθυσμού είναι σημαντική και έτσι έχει καταγραφεί στο σύνταγμα της χώρας, μέσω νόμων σχετικών με την οικογένεια και την παιδική ηλικία.

Η UNICEF  αναγνωρίζει ότι οι πρόοδοι στο νησί, υπό αυτή την έννοια, είναι εντυπωσιακές όταν συγκρίνονται με τον υπόλοιπο κόσμο, όταν στοιχεία των διεθνών οργανισμών δείχνουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, 600 εκατομμύρια ανήλικοι ζουν στη φτώχεια και περισσότερες από 27 χιλιάδες δεν φτάνουν τα πέντε χρόνια και πεθαίνουν κάθε μέρα από αιτίες που μπορούν να αποφευκτούν. Παράλληλα, 200 εκατομμύρια παιδιά, από 5 έως 14 ετών, εργάζονται σε εκτεταμένα και εξαντλητικά ωράρια.

Ταυτόχρονα, άλλα 130 εκατομμύρια δεν λαμβάνουν βασική εκπαίδευση και περίπου 6 εκατομμύρια μένουν ανάπηρα εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων ή πεθαίνουν από τις συνέπειες αυτών. Καθώς στην Κούβα αυτή η πραγματικότητα είναι πολύ μακρινή, η UNICEF προωθεί και διαδίδει τις πολιτικές και εμπειρίες της χώρας σχετικά με την φροντίδα των παιδιών για να εξυπηρετήσουν ως μοντέλο για άλλες χώρες.

Στην Κούβα η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού είναι μια μεγάλη γιορτή.


Πηγή: Radiorebelde.cu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...