Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Κουβανική αποστολή θα παραστεί σε διεθνές κάλεσμα για τον Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία


Τα ξημερώματα της Πέμπτης έφυγε από την Κούβα για τη Βολιβία αντιπροσωπεία από διάφορους φορείς της κουβανικής κοινωνίας, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της δολοφονίας του Ηρωικού Αντάρτη (Guerrillero Heroico) Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Ρόναλντ Ιδάλγο Ριβέρα, δεύτερος γραμματέας της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών (UJC).

Η σειρά εκδηλώσεων, που έχει προγραμματιστεί μεταξύ 5 και 9 Οκτώβρη στην πόλη της Βαγιεγκράντε, στη Σάντα Κρους ντε λα Σιέρρα, θα συγκεντρώσουν περί τα 10.000 μέλη κοινωνικών κινημάτων από διαφορετικές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα σχηματιστούν τραπέζια εργασίας και ανάλυσης για να γίνει συζήτηση για τη ζωή και το έργο του Τσε, την δράση του ως νέου, γιατρού, αντάρτη, πολιτικού, διεθνιστή και ακούραστου αντιϊμπεριαλιστή αγωνιστή για την ελευθερία της Αμερικής, δήλωσε ο Ιδάλγο Ριβέρα.

Γι’ αυτή τη εκδήλωση μνήμης, έχει προγραμματιστεί η ιστορική αντιϊμπεριαλιστική πορεία μέχρι τη Λα Ιγέρα στις 8 Οκτώβρη, τιμώντας τον Γκεβάρα και τους συμπολεμιστές του.

Μέλη της κουβανικής αποστολής αποτελούν ο Χόρχε Γκονσάλες Πέρες, ο γνωστός δόκτωρ Εγκληματολογίας που διήθυνε την έρευνα και αναγνώρισης της σορού του κομαντάντε Γκεβάρα, ο μουσικός Χεράρδο Αλφόνσο, νέοι του Συνδέσμου «Αδελφοί Σαϊς», η Κεντρική Εργατών Κούβας, το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών και η Ομοσπονδία Κουβανών Γυναικών, μεταξύ άλλων.

Πηγή: Cubadebate.cu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...