Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Καλίκα Φερέρ: Ο φίλος του Γκεβάρα στην Αθήνα


Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ο Κάρλος Καλίκα Φερέρ, μοναδικός εν ζωή φίλος και συνοδοιπόρος του, θα τιμήσει με την παρουσία του εκδήλωση που θα γίνει τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Σε αυτή θα παρουσιαστεί -σε Α’ προβολή- το ντοκιμαντέρ «Σε βρήκα, Τσε» του δημοσιογράφου Θύμιου Κάκου, στο οποίο ο Καλίκα αποτελεί κεντρικό πρόσωπο.

Στο πάνελ της συζήτησης συμμετέχουν: ο συγγραφέας Κάρλος Καλίκα Φερέρ, ο αγωνιστής και σύμβολο της αντίστασης των λαών απανταχού της γης Μανώλης Γλέζος, η φιλόλογος και ερευνήτρια του έργου του Τσε Γκεβάρα Μάρτα Σίλβια Ντιος Σαντς, ο εκπρόσωπος τύπου της ΛΑ.Ε. Κώστας Ησυχος και ο δημοσιογράφος Θύμιος Κάκος. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν η πρέσβειρα της Κούβας στην Ελλάδα Ζέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα, η γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ Φανή Πετραλιά και ο π. πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης.

Το οδοιπορικό στην Αργεντινή θα αποτυπώνεται σε έκθεση φωτογραφίας που θα λάβει χώρα στον 2ο όροφο της ΕΣΗΕΑ.

Ανάλογη εκδήλωση με προβολή του ντοκιμαντέρ και με τη συμμετοχή του Κάρλος Καλίκα Φερέρ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 18.00, στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα II», 2ος όροφος, λ. Συγγρού 136. Και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στις 19.30, στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη.


Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε...